Продукти:
• 1 кг кайма
• 200 г кашкавал
• 2 филии сух хляб
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода, отцеждаме и го смесваме с настъргания кашкавал, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Каймата омесваме като за кюфтета.
С ръце вземаме от сместа, колкото за едно кюфте, сплескваме на питка и слагаме в средата от приготвената плънка. Завиваме на рулце и пържим в силно сгорещена мазнина до зачервяване.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...