Кулинарни рецепти » Кейк Седем вкуса

 Кейк Седем вкуса

Продукти:

• 5 яйца
• 2 ч.ч. кристална захар
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. топла вода
• 3 1/2 ч.ч. брашно
• 7 пакетчета ванилия
• конфитюр,
• лешникови ядки,
• лимон,
• портокал,
• фъстъци
• канела
• парченца леден шоколад
• 2 настъргани ябълки
• 2 обикновени бисквити
• 2 ч.л. шипков мармалад
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме на сняг заедно със захарта. На тънка струя изсипваме олиото. В чашата с топла вода изсипваме бакпулвера (да кипне) и прибавяме към яйцата. Добавяме и цялото пресято брашно и бием с миксера още 5 минути.

Сместа разпределяме в предварително приготвени 7 сухи купички по равно, като в различните купички добавяме:

І - 1 ванилия, настъргана лимонова кора, нарязани лешникови ядки;
ІІ - 1 ванилия, настъргана портокалова кора, нарязани орехови ядки;
ІІІ - 1 ванилия, 1 ч.л. канела , 2 настъргани ябълки;
ІV - 1 ванилия, 2 равни ч.л. какао, парченца леден шоколад;
V - 1 ванилия, нарязани фъстъци, 2 с.л. конфитюр от смокини;
VІ - 1 ванилия, 2 с.л. конфитюр от боровинки, нарязани орехови ядки;
VІІ - 1 ванилия, 2 стрити обикновени бисквити, 2 ч.л. шипков мармалад.

Разбъркваме сместа във всяка купичка с отделна лъжица.

Вземаме кръгла форма за кекс, намазваме с олио и посипваме с брашно. Приготвяме 7 парчета фолио за разделяне на сместа.

Всяка купичка изсипваме между 2 парчета фолио. Печем в силна фурна 45-50 минути.

Автор: Станка Радлова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало