Продукти:
• 125 г краве масло
• 2 ч.л. какао
• 1/4 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 3/4 ч.ч. пудра захар
• 1 1/4 ч.ч. брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 пакетчета ванилия
• 60 г ананас, нарязан на ивички
• 2 ч.л. захар
• тънки резенчета ананас за украса
Начин на приготвяне:
В огнеупорен съд слагаме млякото, какаото и маслото и бъркаме на слаб огън, докато сместа стане еднородна. В друг съд с миксер разбиваме яйцата и пудрата захар до побеляване. С метална лъжица сипваме на части пресятото и смесено с бакпулвера брашно, както и млечно-маслената смес. Прибавяме ванилията и ивичките ананас. Бъркаме до получаването на еднородна смес.
Загряваме фурната на 180°С, намазняваме кръгла форма с диаметър 20 см и застиламе дъното й с хартия за печене. Изсипваме приготвената смес и печем 35 мин.
Изваждаме готовия кекс, оставяме го 5 мин да поизстине и го прехвърляме върху решетъчна поставка да изстине окончателно. Непосредствено преди сервирането го поръсваме с пудра захар и гарнираме с ананаса.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...