Продукти:
• 260 г брашно
• 100 мл олио
• 1 яйце
• 150 г кафява захар
• 250 г сметана
• 1 пакетче бакпулвер
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 2 с. л. уиски
• 250 г обелени праскови (пресни или консервирани)
• 1-2 капки бадемова есенция
• 5 с. л. кафява захар за украса
Начин на приготвяне:
Прасковите обелваме, почистваме от костилките и нарязваме на дребни кубчета. Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и содата. Яйцето разбиваме със захарта, прибавяме сметаната, олиото, бадемовата есенция и уискито. След това постепенно добавяме брашното. Накрая към добре разбитата смес приба-вяме нарязаните на дребни кубчета праскови.
Намазваме с масло 12 формички за кекс, в които разпределяме тестото. Отгоре поръсваме с малко кафя-ва захар и печем около 25 минути в предварително затоплена фурна на 180°С. Оставяме да поизстинат 5 минути, след това ги изваждаме от формичките и поднасяме топли.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...