Продукти:
• 1 диня
• 11 с.л. брашно
• 7 с.л. царевично нишесте
• 2 яйца
• олио за пържене
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Махаме кората на динята, почистваме я от семките и нарязваме месото й на ромбове. Получените парчета овалваме в брашно.
Разбиваме яйцата и ги размесваме с царевичното нишесте и малко вода до получаването на гъсто палачинково тесто. Топваме динените парчета в тестото и ги пускаме в сгорещеното в дълбок тиган олио.
Пържим ги от двете страни, докато панировката хване златиста коричка. Нареждаме панираните парчета върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, и ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...