Продукти:
• 1 диня
• 11 с.л. брашно
• 7 с.л. царевично нишесте
• 2 яйца
• олио за пържене
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Махаме кората на динята, почистваме я от семките и нарязваме месото й на ромбове. Получените парчета овалваме в брашно.
Разбиваме яйцата и ги размесваме с царевичното нишесте и малко вода до получаването на гъсто палачинково тесто. Топваме динените парчета в тестото и ги пускаме в сгорещеното в дълбок тиган олио.
Пържим ги от двете страни, докато панировката хване златиста коричка. Нареждаме панираните парчета върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, и ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...