Кулинарни рецепти » Пуйка сарма

 Пуйка сарма

Продукти: (за 8 порции)

• 1пуйка (около 3,5 кг)
• 2-3 глави лук
• 1 голяма кисела зелка
• 1 парче пушена сланина (пушени гърди)
• 5 с.л. свинска мас
• 3-4 жълтъка
• 1 лимон
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме 2-3 с.л. мас и пържим в нея нарязания на ситно лук.

Посваряваме пуйката, обезкостяваме я и нарязваме месото на по-големи парчета. Увиваме всяко едно в парче тънка сланина и после в зелев лист, като сарма.

В дълбока тенджера редим сармите една до друга, посипваме ги с лука, който предварително сме объркали с червен и черен пипер. Не солим, тъй като зелето е достатъчно солено.

Притискаме сармите с чиния, заливаме с толкова вода, колкото да се покрият и варим на умерен котлон, като по време на варенето добавяме останалата мазнина.

Готовото ястие застройваме с разбитите жълтъци, подправени с черен пипер и лимонов сок.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало