Кулинарни рецепти » Агнешко шоп-кебап

 Агнешко шоп-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 5-6 пиперки Сиврия
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч заедно с нарязаните лук и чушки. Наливаме разтопеното масло и слагаме гювеча във фурната или на котлона, за да се позапържи месото.

Посоляваме, поръсваме с червен пипер, наливаме малко топла вода и готвим, докато месото омекне. Накрая заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата и малко сол и допичаме в силна фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало