Кулинарни рецепти » Сладкиш Брюкселско паве

 Сладкиш Брюкселско паве

Продукти:

• 4 яйца
• 200 г краве масло
• 200 г захар
• 150 г черен шоколад
• 1 кутия обикновени бисквити
• прясно мляко или кафе

Начин на приготвяне:

Разтопяваме леко маслото с шоколада. Прибавяме захарта и после жълтъците, но внимаваме да не се преварят. Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме внимателно към останалия крем.

В съд изсипваме тънък слой от крема, после покриваме с бисквити, натопени в мляко или в кафе, и правим втори пласт крем и пак бисквити до изчерпване на продуктите.

Слагаме “павето” в хладилник за няколко часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало