Кулинарни рецепти » Свински стек по парижки

 Свински стек по парижки

Продукти:

• 500 г бон филе
• 100 г кашкавал
• 100 г бекон
• 1 кисела краставичка
• 1 яйце
• брашно и галета за овалване
• черен пипер
• подправка за скара
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме парчето бон филе и го разтваряме като книга. Внимателно го начукваме, за да стане тънко 1 см. Поръсваме сол, черен пипер и подправката.

Върху едната половина нареждаме последователно нарязаните на филийки кашкавал, бекон, кисела краставичка и отново кашкавал. Похлупваме другата половина на филето и леко поначукваме краищата, за да се уплътни стекът и да не изтича плънка.

Топим го в брашно, яйце и галета и пържим от двете страни до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало