Кулинарни рецепти » Неаполска салата

 Неаполска салата
/Италия/

Продукти:

• 200 г шунка
• 2 кисели краставички
• 1 малка глава цвекло
• 1 глава целина
• 1 ч.ч. сварени и нарязани моркови
• 1 ч.ч. сварени и нарязани картофи
• 250 г майонеза
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и цвеклото, сваряваме ги в подсолена вода до омекване и ги нарязваме на кубчета.

Прибавяме сварените моркови и картофи, които също сме нарязали на кубчета, а така краставичките и шунката /също нарязани на кубчета/.

Сипваме майонезата, подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало