Кулинарни рецепти » Торта Парфе

 Торта Парфе

Продукти:

• 6 яйца
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. брашно
• 2 ч.ч. пудра захар
• 3 с.л. какао
• 25 г желатин
• 2 ванилии
• 500 мл сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме 2 яйца със захарта и 2 с. л. хладка вода до сгъстяване. Прибавяме внимателно брашното, предварително пресято с 1 ванилия. Изсипваме сместа в намаслена форма и изпичаме блата в умерено загрята фурна.

Отделяме белтъците от жълтъците на останалите 4 яйца. Разбиваме жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и прибавяме постепенно сметаната, предварително разбита с 1 к.ч. пудра захар и 1 прах ванилия. На водна баня разтваряме желатина в 1 ч. ч. вода и го прибавяме към жълтъчената смес. Добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, смесени с 1 к. ч. пудра захар.

Разстиламе половината от получения крем върху тортата, която леко сме сиропирали. Към останалата половина прибавяме какаото и също разстиламе върху тортата.

Поставяме тортата в хладилника до пълното желиране на крема. По желание, преди да изсипем крем върху блата, можем да наредим плодове (ягоди, кайсии или праскови от компот). В този случай не сиропираме блата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало