Кулинарни рецепти » Задушен фазан

 Задушен фазан

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 фазан
• 30 г краве масло
• 100 г тлъсто свинско месо
• 2-3 с.л. бренди
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме осоления фазан и го пържим от всички страни до зачервяване.

Заливаме с брендито, варим малко, захлупваме и задушаваме до омекване, като поне веднъж обръщаме фазана. Изваждаме омекналия фазан, прибавяме виното към соса и варим, докато се посгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало