Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. брашно
• 100 г маргарин
• 1 яйце
• суха чубрица
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме ориза във вряла вода и го отцеждаме. Смиламе пилешкото месо и го смесваме с ориза. Прибавяме яйцето, подправяме с чубрица и сол, омесваме и оформяме кюфтета. Варим кюфтетата 30 мин в подсолена вода.
Отделно запържваме брашното в сгорещения маргарин и разреждаме със студеното мляко. Възвираме, пускаме кюфтетата в соса и готвим още десетина минути. Накрая подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...