Продукти:
• 1 кг захар
• 60-65 узрели, здрави джанки
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3-4 листа индрише
За варната вода:
• на 5 л вода - 250 г гасена вар
Начин на приготвяне:
Обелваме джанките и отстраняваме костилките. Слагаме плодовете във варната вода за 2 часа. Измиваме ги и ги пускаме в сгъстения сироп, който сме сварили. Оставяме ги да престоят в сиропа 5-10 мин.
Слагаме сладкото да се вари първо на умерен, а после - на силен огън. Малко преди да сложим лимонтузу, пускаме индришето за ароматизиране. Варим до нужната гъстота.
Насипваме в бурканчета, след като сладкото изстине и плодът се напои със сироп.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...