Продукти:
• 1 кг захар
• 60-65 узрели, здрави джанки
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3-4 листа индрише
За варната вода:
• на 5 л вода - 250 г гасена вар
Начин на приготвяне:
Обелваме джанките и отстраняваме костилките. Слагаме плодовете във варната вода за 2 часа. Измиваме ги и ги пускаме в сгъстения сироп, който сме сварили. Оставяме ги да престоят в сиропа 5-10 мин.
Слагаме сладкото да се вари първо на умерен, а после - на силен огън. Малко преди да сложим лимонтузу, пускаме индришето за ароматизиране. Варим до нужната гъстота.
Насипваме в бурканчета, след като сладкото изстине и плодът се напои със сироп.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...