Продукти:
• 30-35 малки и тънки патладжанчета /дълги до 5 см/
• 1 кг захар
• 4-5 листа индрише
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги накисваме за 1 час във варна вода. След това ги измиваме и ги варим по 5-6 мин в три води.
Правим сироп от захарта и 1 л вода. Сгъстяваме го леко на огъня и пускаме в него отцедените патладжани. Варим на умерен огън, без да бъркаме.
Щом сладкото започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето, а малко преди да свалим от огъня прибавяме винената киселина.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...