Кулинарни рецепти » Зелен фасул по тракийски

 Зелен фасул по тракийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. краве масло
• 1 к.ч. бульон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

За застройката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула и го сваряваме в леко подсолена вода.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Когато променят цвета си, прибавяме брашното и също го позапържваме. Разреждаме с бульона, поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Сипваме запръжката при фасула и варим 15-20 мин на тих огън. Отстраняваме ястието от огъня и подправяме с яйцата, разбити с млякото и лимоновия сок. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало