Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. краве масло
• 1 к.ч. бульон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
За застройката:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го сваряваме в леко подсолена вода.
В сгорещеното масло запържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Когато променят цвета си, прибавяме брашното и също го позапържваме. Разреждаме с бульона, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Сипваме запръжката при фасула и варим 15-20 мин на тих огън. Отстраняваме ястието от огъня и подправяме с яйцата, разбити с млякото и лимоновия сок. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...