Продукти:
• 1 банан
• 1 печена и белена червена чушка
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела ябълка
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.ч.сметана
• 1 к.ч. майонеза
• 2 с.л. фъстъчено масло
• 1 ч.л. сусамов тахан
• 1 скилидка чесън
• по 1 щипка бял и черен пипер
• куркума, риган
• индийско орехче
• лимонов сок и сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме банана, чушката, ябълката, чесъна и лука, слагаме ги с малко вода и фъстъченото масло да се позадушат. Отцеждаме и обработваме с пасатора.
Прибавяме останалите продукти, също обработени предварително. Овкусяваме по наша преценка и разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес.
Използваме за заливане на салати с листни продукти, комбинирани с екзотични риби и плодове, печено на скара или грил и накъсано на ситно леко месо, поднесено като топло предястие.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...