Кулинарни рецепти » Екзотичен сос с банан

 Екзотичен сос с банан

Продукти:

• 1 банан
• 1 печена и белена червена чушка
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела ябълка
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.ч.сметана
• 1 к.ч. майонеза
• 2 с.л. фъстъчено масло
• 1 ч.л. сусамов тахан
• 1 скилидка чесън
• по 1 щипка бял и черен пипер
• куркума, риган
• индийско орехче
• лимонов сок и сол

Начин на приготвяне:

Наситняваме банана, чушката, ябълката, чесъна и лука, слагаме ги с малко вода и фъстъченото масло да се позадушат. Отцеждаме и обработваме с пасатора.

Прибавяме останалите продукти, също обработени предварително. Овкусяваме по наша преценка и разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес.

Използваме за заливане на салати с листни продукти, комбинирани с екзотични риби и плодове, печено на скара или грил и накъсано на ситно леко месо, поднесено като топло предястие.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало