Кулинарни рецепти » Сос Грибиш

 Сос Грибиш

Продукти:

• 3 твърдо сварени яйца
• 2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците на твърдо сварените яйца и ги разбиваме на еднородна сме заедно със ситно нарязания магданоз и горчицата. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме олиото. Накрая слагаме и оцета.

Към получената смес прибавяме дребно нарязаните белтъци, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и оставяме в хладилник. Непосредствено преди сервиране отново разбъркваме сместа.

Сосът е подходящ за телешка глава, език или студено месо или риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало