Кулинарни рецепти » Соленки с кашкавал

 Соленки с кашкавал

Продукти:

• 200 г краве масло
• 500-600 г брашно
• 200 мл вода
• 3-4 с.л. едро настърган кашкавал
• 1 щипка сол
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме водата, солта и брашното и замесваме твърдо тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея квадратчета. С

лагаме върху всяко квадратче по малко от натрошеното сирене и ги навиваме на пурички. Нареждаме пуричките в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.

Потапяме изпечените пурички във вряла вода и веднага ги овалваме в настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало