Кулинарни рецепти » Соленки Сандвич

 Соленки Сандвич

Продукти:

• 250 г кашкавал
• 250 г масло (маргарин)
• сол, черен пипер
• настъргано индийско орехче
• 250 г брашно
• 1 яйце

За посипване:

• мак, ким или сусам
• 1 с. л. прясно мляко
• 1 жълтък

За плънката:

• 180 г извара
• 100 топено сирене с гъби
• копър
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Настъргания кашкавал и подправките смесваме с брашното, прибавяме маслото на трохи и яйцето. Омесваме тесто и оставяме в хладилника за 1 час. След това разточваме кори с дебелина 5 мм и изрязваме дълги овални лентички, които подреждаме в намазана тава.

Разбиваме жълтъка с прясното мляко, намазваме половината от лентите и поръсваме с мак, ким или сусам. Печем във фурна, загрята на 175 градуса около 10 минути.

Разбиваме продуктите за плънката, като може да прибавим малко мляко. Мажем плънката върху непосипаните соленки и прихлупваме с посипаните.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало