Продукти:
• 300 г сварено кисело зеле
• 3 кренвирша
• 400 г готово бутер тесто
• олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Разстиламе готовото тесто и с помощта на чашка изрязваме от него кръгове. В единия край на всеки кръг слагаме по малко сварено кисело зеле и парченце кренвирш.
Прегъваме кръгчетата, така че да покрием плънката. Прищипваме плътно краищата на всяко кръгче и изпържваме соленките в голямо количество силно загрято олио. Отцеждаме изпържените соленки и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...