Продукти:
• 125 г маргарин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. настърган кашкавал или сирене
• 1 ч.л. сол
• 1 яйце
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Омекналото масло избиваме с миксер на пяна. Прибавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Слагаме лъжица по лъжица брашното като бъркаме с дървена лъжица. Омесваме меко тесто.
Прибавяме сиренето и солта и разточваме на кора с дебелина около 1 см. Режем пурички, които намазваме с яйцето, поръсваме с ким и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...