Продукти:
• 125 г маргарин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. настърган кашкавал или сирене
• 1 ч.л. сол
• 1 яйце
• 1-2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Омекналото масло избиваме с миксер на пяна. Прибавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Слагаме лъжица по лъжица брашното като бъркаме с дървена лъжица. Омесваме меко тесто.
Прибавяме сиренето и солта и разточваме на кора с дебелина около 1 см. Режем пурички, които намазваме с яйцето, поръсваме с ким и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...