Кулинарни рецепти » Пържени кифлички

 Пържени кифлички

Продукти:

• 3 козуначени кифли /филии стар козунак/
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1к.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. бяла “Пина колада”
• 6-8 с.л. бяло сладко
• 2 с.л. мармалад или мед
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Поизсъхналите кифлички нарязваме на филийки с дебелина около 1 см. Напръскваме ги с ликьора и ги топваме в едното яйце, което сме разбъркали с кокосови стърготини, а после и в другото, което само сме разбили с вилица.

Сгорещяваме олиото и изпържваме в него филийките до поруменяване. Още топли ги овалваме: една част - в смлените орехи, а друга част – в кокосови стърготини. Можем да ги слепиме с мед, сладко, мармалад или глюкоза и наново да ги оваляме в счукани ядки, примесени с канела, пудра захар или кокосови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало