Кулинарни рецепти » Пелмени

 Пелмени

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто с 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 яйце, 1 к.ч. вода и 1 щипка сол. Омесваме добре, разточваме го на тънка кора и изрязваме с чаша кръгове.

Приготвяме плънката от 300 г смляно месо (смес от телешко и свинско), 2 настъргани на ситно глави лук, сол и смлян черен пипер. Слагаме в средата на всеки кръг по малко от плънката, прегъваме кръга на две като полумесец и притискаме краищата, за да се слепят.

Пускаме пелмените във вряща подсолена вода и варим, докато изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и поливаме със сгорещено масло, сметана или сос от горчица и малко оцет по избор.

Може да запържим в масло сварените пелмени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало