Кулинарни рецепти » Пафези

 Пафези

Продукти: (за 1 порция)

• 2 филии сух бял хляб
• 1-2 с. л. бульон или подсолена вода
• пълнеж по избор
• 1 жълтък
• 1 яйце
• 2 с. л. галета
• мазнина за пържене
• 1 тънко парченце масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

След като им придадем желаната форма на филийките, ги наръсваме с бульона, а после леко издълбаваме средата (без да ги пробиваме). Издълбаната средина смесваме с пълнежа и жълтъка и подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Слагаме сместа във вдлъбнатината на филиите, след което ги съединяваме откъм напълнените страни, потапяме два пъти в разбитото яйце и галетата (като шницели) и пържим в сгорещена мазнина до златистожълто.

Върху изпържените филийки поставяме тънко парченце масло.

Автор: Иво Славчев

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало