Продукти:
• 7-8 ябълки
• 100 г пудра захар
• 2-3 щипки канела
• 100 г хляб
• 50 г краве масло
• 100 мл сироп от малини
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, разрязваме ги на две и отстраняваме семената. Слагаме ги в тиган с разтопено масло, поръсваме със захар и канела и задушаваме на умерен огън, като ги обръщаме от двете страни.
Нарязваме на тънко филии бял хляб и постиламе с тях дъното на намазана с мазнина тавичка. Нареждаме хляб и по стените на съда. Изсипваме сварените ябълки. Покриваме с намаслена хартия и печем в умерена фурна около 30 минути.
Когато хлябът се изпече, прехвърляме в съда за сервиране и заливаме със сироп от малини.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...