Продукти: (за 4-5 порции)
• 600-700 г дребна речна риба
• 6-7 речни рака
• 5-6 сухи червени чушки
• 5-6 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 малка глава целина
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и раците и ги изпичаме на скара.
Нарязваме целината на ситно и я пущаме във вряща вода. След около 10 мин прибавяме настърганите домати, препечените сухи чушки, скълцания магданоз, рибата и раците. Посоляваме и варим още 10 мин.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...