Продукти:
• 600 г рибна кайма или нарязано на ситно рибно месо
• 8 с. л. ориз
• 1 глава лук
• 100 г извара
• 1 яйце
• 10 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 3 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол
• зелеви листа
Начин на приготвяне:
Мариноваме рибната кайма с лимоновия сок, черния пипер и сол и я оставяме да престои половин час.
Леко задушаваме в олиото нарязания на дребно лук. Сипваме ориза, разбъркваме и дръпваме от огъня. Прибавяме рибната кайма, изварата, яйцето, черен пипер и сол и разбъркваме добре. Ако зелевите листа са твърди, заливаме ги с топла вода, за да омекнат.
В средата на всеки зелев лист слагаме от сместа и завиваме на сарма. Подреждаме сармите едни до други.
Заливаме ги с вода и останалата мазнина. Затискаме ги с чиния и варим на тих огън около 40 минути. Застройваме готовите сарми със смес от сметана, брашно и нарязан копър. Украсяваме порциите с клончета копър.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...