Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг бяла риба
• 100 г маргарин
• 12 картофа
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1,5 с.л. брашно
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маргарина в отворена тенджера под налягане и в него запържваме нарязаната на порции риба и ситно нарязания лук. След това поръсваме с брашното и добавяме размитото в 11/2 ч.ч. вода доматено пюре.
Затваряме тенжерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, посоляваме, поръсваме с чубрица и черен пипер.
Отново затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 10 мин. Подправяме готовата риба със счукан чесън.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...