Кулинарни рецепти » Калкан Фламбе

 Калкан Фламбе
(Франция)

Продукти:

• 1 калкан (около 1-1,5 кг)
• 30 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 50 мл коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• 500 мл бяло вино
• 8 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Пускаме я за 5 минути във вряща вода, след което я отцеждаме и отстраняваме кожата.

Нарязваме калкана на парчета и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме чесъна, лука и моркова, нарязани на кръгчета. Наливаме коняка и запалваме.

Щом пламъкът изгасне, наливаме виното и малко вода, посоляваме, прибавяме доматеното пюре, захлупваме и варим 45 мин на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме дафиновите листа и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало