Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едра риба
• 2 моркова
• 150 г домати
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г маслини
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2-3 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я измиваме обилно на течаща вода. Слагаме я в емайлиран съд, посоляваме, поръсваме с оцета и оставяме за 2-3 часа в хладилника. След това я нарязваме на порции, пускаме я във вряща подсолена вода и варим десетина минути.
В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и домати. Към края на задушаването при непрекъснато бъркане сипваме брашното и червения пипер, а след 2-3 мин прибавяме отварата, в която сме варили рибата, и половината от виното.
След още 5 мин слагаме натрошения дафинов лист, зърната черен пипер, маслините, сварената риба и останалото вино. Варим още десетина минути. Сервираме рибата поръсена със ситно нарязан магданоз, сока от лимона и разтопеното масло.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....