Продукти:
• 1 кг филе от риба (мерлуза, скумрия, лефер или друга по избор)
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 200 г пресни или консервирани гъби
• 1 ч. ч. сухо бяло вино
• нарязан на филии бял хляб
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 с. л. оцет
• листа от целина
• магданоз, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Филето нарязваме на порции. Лука и целината задушаваме в мазнина, след което заливаме с рибен бульон (вода) и оставяме да поври 5 минути.
С тази смес заливаме подредените в съд парчета риба. Прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист, оцет и бяло вино и нарязаните на 2 гъби. Съда покриваме с капак и задушаваме на слаба фурна около 30 минути.
Филиите хляб запичаме на грил и натриваме едната страна с чесън. Задушените рибни парчета поставяме върху филиите и заливаме със соса. Гарнираме с резени лимон и клончета магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...