Кулинарни рецепти » Задушена риба с домати

 Задушена риба с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои 2-3 часа.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в по-голямата част от олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме.

Сгорещяваме останалото олио. Наливаме 2 ч.ч. топла вода, прибавяме рибата и доматите, посоляваме н вкус и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало