Продукти:
• 4 портокала
• 1 банан
• 1 малка ябълка
• половин буркан компот от праскови /изцедени/
• лимонов сок
• пудра захар
• сметана
Начин на приготвяне:
Подсушаваме измитите портокали, нарязваме ги напречно на еднакви половинки и внимателно издълбаваме сърцевината. Отстраняваме ципата и семената.
Нарязваме сърцевината на парченца, банана на тънки колелца, ябълката и прасковите на кубчета. Прибавяме лимонов сок и малко пудра захар и леко разбъркваме.
Пълним портокаловите кори със сместа и охлаждаме. Преди поднасяне украсяваме със сметана.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...