Продукти:
• 8 банана
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. ром
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно с брашното.
Обелваме бананите и ги разрязваме надлъжно на две. Разтопяваме 1/3 от маслото и потапяме всяко парче банан в него. След това потапяме бананите в разбитите яйца и ги пържим в сгорещената мазнина от двете страни до зачервяване.
Подреждаме изпържените банани в подходящ за фламбиране съд, в който сме изсипали останалото разтопено масло. Поръсваме ги със захар и ги заливаме с рома. Поднасяме ги горещи и ги фламбираме /запалваме рома/ пред гостите.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...