Продукти:
• 10 меки бисквити
• половин пакетче краве масло
• 2 ябълки
• 1 1/2 к.ч. сладко от плодове
• 1 1/2 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.л. канела
• 3 яйца
• 150 г кристална захар
• 150 г брашно
• 1 бакпулвер
• 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в тавичка и нареждаме в нея бисквитите. Върху тях нареждаме ябълките, които сме обелили, почистили от дръжките и семената и нарязали на тънки филийки. Върху ябълките разстиламе сладкото и поръсваме със смлените орехови ядки и канелата.
Заливаме сладкиша с яйцата, които сме разбили заедно със захарта, брашното и бакпулвера. Изпичаме го в предварително загрята умерена фурна. Нарязваме готовия сладкиш на квадратни формички и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...