Кулинарни рецепти » Пъстърва с вино

 Пъстърва с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пъстърва
• 1-2 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1,5 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. бульон или вода
• 1 лимон
• 2-3 зърна карамфил
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пъстървата на парчета. Посоляваме, овалваме ги в брашно и изпържваме от двете страни до златисто кафяво в сгорещената мазнина.

Настъргваме лука, нарязваме чесъна на ситно и го гадушаваме заедно с лука в маслото. Добавяме доматеното пюре, виното, коняка, карамфила и настърганото индийско орехче, посоляваме и заливаме с бульона.

Варим соса около 30 мин на умерен огън, след което пускаме в него изпържените рибени парчета. Варим ястието още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало