Кулинарни рецепти » Пъстърва с вино

 Пъстърва с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пъстърва
• 1-2 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене

За соса:

• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1,5 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. бульон или вода
• 1 лимон
• 2-3 зърна карамфил
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пъстървата на парчета. Посоляваме, овалваме ги в брашно и изпържваме от двете страни до златисто кафяво в сгорещената мазнина.

Настъргваме лука, нарязваме чесъна на ситно и го гадушаваме заедно с лука в маслото. Добавяме доматеното пюре, виното, коняка, карамфила и настърганото индийско орехче, посоляваме и заливаме с бульона.

Варим соса около 30 мин на умерен огън, след което пускаме в него изпържените рибени парчета. Варим ястието още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало