Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг речна риба
• 500 г домати
• 1,5 к.ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-големите риби на парчета, а по-малките оставяме цели. Посоляваме рибата.
Обелваме и настъргваме доматите. Смесваме ги с 2 връзки ситно нарязан магданоз и посоляваме. На дъното на глинено гърне нареждаме част от рибата, слагаме няколко зърна черен пипер и заливаме с доматен сос. Продължаваме по този начин до изчерпване на продуктите. Завършваме с домати.
Наливаме олиото, захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гърнето на умерен огън и задушаваме 1 час и 30 мин.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...