Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от пъстърва
• 1 ч.ч. оцет
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пъстървата и оставяме да престои 30 мин. След това я варим в смес от оцета и 1 ч.ч. вода, към които сме прибавили нарязаните корен от магданоз, целина и морков, ситно нарязаните лук и чесън, черния пипер и дафиновия лист.
Запържваме брашното, разреждаме с виното и малко вода и варим около 15 мин. След това сваляме от огъня, подправяме с жълтъците и заливаме рибата.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...