Продукти: (за 4 порции)
• 1 калкан /около 1 кг/
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 60 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер на зърна
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме калкана на порции, които слагаме в тенджера. Наливаме 1 к.ч. вода и задушаваме на тих огън. След 10 мин прибавяме нарязаните на ситно картофи, моркови и целина. Слагаме черен пипер, посоляваме и варим до сваряване на рибата и изпаряване на водата.
Изваждаме сварените парчета риба в чиния за сервираме, а около тях нареждаме сварените картофи, моркови и целина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Сгорещяваме маслото в тиган и заливаме рибата с него.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...