Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 шаран /около 1,5-2 кг/
• 3 с.л. галета
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. оцет
• 1 бутилка светла бира
• 1 глава лук
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, слагаме я в тенджера и заливаме с бирата и оцета. Варим на тих огън около 20 мин.
Добавяме галетата, ситно нарязания лук, обелената половинка лимон, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус.
Когато шаранът се свари, нареждаме парчетата в чиния за сервиране и заливаме със соса от варенето, който преди това сме пасирали.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...