Кулинарни рецепти » Риба със задушен лук

 Риба със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг риба
• 1/2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 равни с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре, черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме рибата на парчета, овалваме я в брашното и я изпържваме от двете страни в тиган със сгорещена мазнина.

Слагаме изпържената риба в тенджерата, затваряме и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало