Кулинарни рецепти » Риба със задушен лук

 Риба със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг риба
• 1/2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 равни с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре, черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме рибата на парчета, овалваме я в брашното и я изпържваме от двете страни в тиган със сгорещена мазнина.

Слагаме изпържената риба в тенджерата, затваряме и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало