Кулинарни рецепти » Задушена риба с лук

 Задушена риба с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра риба
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото.

Щом омекне, изваждаме половината, а върху останалия нареждаме рибата. Захлупваме и задушаваме 10 мин. После обръщаме рибата, покриваме с останалия лук и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало