Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от морска риба
• 1 ч.ч. бял фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 50 г краве масло
• 12 тънки филийки от багета (франзела)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме рибата на хапки и я варим в малко количество подсолена вода до полуготовност, а после отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в смес от зехтина маслото. Добавяме 2 с.л. от отцедения фасул, размачкваме ги с дървена лъжица и също ги запържваме.
Сипваме рибата и останалия фасул, разреждаме с малко бульон от рибата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 10-15 мин на тих огън. Поднасяме горещото ястие с изпържените хлебни филийки.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...