Кулинарни рецепти » Шаран с винен сос

 Шаран с винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 30 г краве масло
• черен пипер, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, поръсваме с лимонов сок и оставяме да престоят 30 мин. После ги овалваме в брашното и пържим в сгорещеното олио.

Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Щом пожълтее, наливаме виното и подправяме с черен пипер и сол. Когато сосът заври, прибавяме маслото, разбъркваме, за да се разтопи, и заливаме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало