Продукти:
• 12 големи изчистени барбуна
• 2 яйца
• 1 ч. ч. грис
• 1 ч. ч. брашно
• олио за пържене
За плънката:
• 1/2 ч.ч. галета
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки ситно нарязан чесън
• 3 ситно нарязани филета аншоа
• 1/2 ч. ч. зехтин
• чубрица
• 1 с. л. настъргана кора от лимон
За соса:
• 1/4 ч. ч. зехтин
• 4 скилидки нарязан чесън
• лют червен пипер или люта чушка
• 12 черни маслини, нарязани на 3 кръгчета
• 3 домата, нарязани на кубчета
• сокът и кората на 1 лимон
• черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки за плънката и разбъркваме. Пълним изчистените риби, потапяме ги последователно в брашното, яйцето и гриса и пържим от двете страни в сгорещената мазнина.
Загряваме зехтина за соса на слаб огън, слагаме чесъна, пипера и маслините и леко позапържваме. Добавяме доматите, лимона, черния пипер и солта, възвираме на огъня и поръсваме магданоза.
Подреждаме рибите в чиния и ги заливаме със соса.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...