Продукти: (за 4 порции)
• 400 г филе от прясна риба
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 яйце
• 3-4 с.л. брашно
• 6-7 с.л. олио
• лимонов сок, черен пипер, сол
• галета за оварване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер и оставяме да отлежи на хладно 1 час.
Варим зеленчуците, нарязани на едро в 1/2 ч. ч. подсолена вода и 1 ч. л. олио, докато омекнат. Отцеждаме и ги нарязваме много ситно. Прибавяме ги към рибата заедно с брашното и яйцето.
Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в галета и пържим в силно сгорещено олио до зачервяване. Поднасяме кюфтетата студени.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...