Кулинарни рецепти » Рибени пържоли с бадемов сос

 Рибени пържоли с бадемов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг филе от едра риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 2 ч.л. брашно
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• половин глава целина
• 1 с.л. оцет
• 10-12 бадемови ядки
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на порции, които поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме и поръсваме с черния пипер. После овалваме филенцата в галетата и ги изпържваме в силно загрята мазнина. Изваждаме изпържената риба в затоплен съд.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и морковите, нарязани на колелца, а също така – нарязаните на малки кубчета целина и магданозен корен. Наливаме малко топла вода и варим 20 мин на умерен огън. Прецеждаме соса и го смесваме с оцета и счуканите бадемови ядки. Варим още 10 мин. Поднасяме рибата с бадемовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало