Кулинарни рецепти » Сьомга с раци

 Сьомга с раци
(Франция)

Продукти:

• 800 г филе от сьомга
• 4 рака
• 50 мл зехтин
• 1-2 скилидки чесън
• 50 мл пастис (мастика)
• 50 г синьо сирене
• 1 щипка шафран
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме раците в подсолена вода, отцеждаме ги и ги фламбираме с мастиката.

Почистваме рибата и я запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните на кубчета тиквички. Подправяме с чесън и сол на вкус.

Нарязваме сиренето на тънки филийки, които нареждаме върху сьомгата и изчакваме да се разтопят и попият.

Подправяме сметаната с шафрана и варим на огъня, докато получим гъст сос.

Слагаме във всяка чиния по 1 рак, парче риба и малко тиквички, поливаме със сметановия сос и поднасяме.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало