Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибно филе
• 500 г домати
• 1 к.ч. зехтин
• 3-4 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка захар
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, поръсваме я с подправките и я заливаме със зехтина. Оставяме да престои 2 часа на хладно, като поне веднъж я обръщаме. После я подсушаваме, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме я в брашното и пържим в прецедения зехтин от маринатата.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязания чесън. Прибавяме обелените и настъргани домати и бъркаме на силен огън, докато течността се изпари. Подправяме соса на вкус, заливаме рибата и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...